Dubbelt så Bra 2016
Björlandakile SS arrangerade short handed segling Dubbelt så bra 11 juni. Klubben skriver att seglingen seglades strålande väder med växlande vindar som pendlade mellan NO – ONO ca 5-7 m/s.

Seglingen seglas i två delar. Först seglas en bansegling mellan BjörlandakileSS fasta bojar Norde fjärds älv. Direkt vid målgången startar respektive båt en andra segling som är en distanssegling. I år gick den runt Björkö.

Den första seglingen vanns av Jonas Caspersson och Peter Ewerstrand för Lennart Cedenqvist och Lennart Eriksson. I den andra seglingen kom de femma respektive fyra. Vann gjorde Hans Caspersson och Fredrik Eliasson som slutade fyra totalt före Per Algtosson och Magnus Witting som slutade trea totalt.

Totalt stod därmed Jonas Caspersson och Peter Ewerstrand samt Lennart Cedenqvist och Lennart Eriksson på samma poäng. I och med att Jonas och Peter hade en bättre bästa placering med en seger i första racet så stod de som segrare.

Av de tio startade båtarna kom Johan Wetterlundh och Lars Gärdebäck femma efter två stabila placeringar med två topp fem placeringar i båda racen (4 – 5).

Resultat 2016

 

Translate »