Uddevalla Regattan: Amundin segrade!

cropped-Every-sailrace.png

Uddevallaregattan seglades tradiationsenligt helgen efter Tjörn runt med två seglingar på en kryss-läns bana i Byfjorden utanför Uddevalla. Peter Amundin från Ödsmål vann i sin J/92 i en tävling som seglades i riktigt svaga vindar i den inledande seglingen. I andra seglingen ökade vinden och kunde genomföras snabbt.

Resultatet i tävlingen ingår Liros SRS Cup Nord och innebara att Peter Amundin knep andra platsen i cupen på samma poäng som trean Göran Johnson, SS Viken Ägir. Göran Johnson slutade fyra i Uddevalla Regattan. Peter Amudin vann tidigare i somras även Grebbestadsregattan, medan Göran Johnson hade två andra platser som bäst. De kom i Smögen Race och Grebbestadsregattan. Segrare i Liros SRS Nord Cupen blev Mikael Vesala
som slutade femma i Uddevalla regattan, men vann cupen med nio poängsmarginal.
Poängberäkning görs enligt Lågpoängsystemet för serie som inte är en regatta (IKR App A9)

Resultat >>

 

 

Comments are closed.

Translate »