Trofeo S.A.R. Princesa Sofía IBEROSTAR

47 Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR, bay of Palma, Mallorca, Spain, takes
place from 25th March to 2nd April 2016. Qualifier event for the Rio 2016
Olympic Games. Almost 800 boats and over 1.000 sailors from to 65 nations
©Jesus Renedo/Sailing Energy/Sofia47 Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR, bay of Palma, Mallorca, Spain, takes place from 25th March to 2nd April 2016. Qualifier event for the Rio 2016 Olympic Games. Almost 800 boats and over 1.000 sailors from to 65 nations ©Jesus Renedo/Sailing Energy/Sofia

– Jag tycker vi har fått en bra start. De OS-klara har börjat bra och även i Nacra 17 och i 49er är vi bra med. Och där kämpar vi ju om OS-platser, säger förbundskapten Magnus Grävare till Svensksegling.se. Regattan på Mallorca är det europeiska kontinentalkvalet till OS där ännu inte kvalificerade europeiska länder slåss om en nationsplats.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger trea efter första dagens seglingar där det seglades två seglingar i 470-klassen. En tredje och andra plats blev det för de svenska OS-seglarna. Mathew Belcher och Will Ryan, Australien, samt Stu Mcnay och Dave Hughes, USA, är i ledningen. Båda båtarna vann sina båda seglingar.

Victor Bergström och Niclas During är bästa svenskbåt i 49er på en åttonde plats. Man inledde med seger och följde upp det med en nionde och femte plats. Ryan Seaton och Matt Mcgovern Irland, leder. Det skiljer bara två poäng mellan den svenska båten och den ledande båten.

I Finnjolle är OS-klara Max Salminen femma efter en sjunde och tredje plats första dagen. Gilles Scott, USA, är i topp.

Nyblivna EM-silvermedaljören Josefin Olsson, har inlett tävlingen med två tionde platser och ligger på en 16:e plats så här långt.
Det är danskt i topp genom Ann-Marie Rindom.

Ida Svensson och Rasmus Rosengren ligger på 14:e plats i Nacra med en tionde plats som bäst. Båten seglas mixat och det är de franska seglarna Billy Besson och Marie Riou som är i topp.

Resultaten finns här >>

Translate »