Rio 2016 – Max Salminen ligger femma med medaljhäng! Uppdaterad

Rio de Janeiro 2016 Finn Class Photo (C) Robert DeavesRio de Janeiro 2016 Finn Class Photo (C) Robert Deaves

Max är bara fem poäng från brons inför medaljracet! Efter en avslutande femteplats i det tionde racet är Max på samma poäng som amerikanen Celeb Paine och bara fem poäng efter Ivan Gaspic Kljakovic, Kroatien. Även slovenen Vasilij Zbogar tappade sitt försrprång på medaljagande Max. Medan Ivan seglade in på 13:e så Vasilij in på 8:e. Britten Gilles Scott kom tvåa och seglade därmed hem Guldet till Storbritannien.

Max Salminen seglade upp sig i söndagens första av två seglingar. Max började bra och låg på sjätte plats men tappade till 14:e plats till andra rundningen. Max seglade upp sig och slutade sjua och ligger på en fin femteplats när det avslutande tionde racet ska seglas i dag och därefter det avslutande medaljracet. Max är 13 poäng från brons och 21 poäng från silver som just nu innehas av Ivan Gaspic Kljakovic, Kroatien, respektive slovenen Vasilij Zbogar.

I topp ligger Giles Scott, Storbritannien.

Resultat

Translate »