SM 2015 – Femte raka för Davidsson

smaragd

smaragdPå nio försök har nu Johan Davidsson tagit hem fem raka SM-Guld i Smaragdklassen. Årets SM bjöd på hårda vindar i vattnen vid Marstrand. Det blev en uppvisning av regerande mästarna med seger i samtliga sju seglingar. I fjol vid SM i Smaragd  SWE 64Sandhamn blev det sex spikar av nio möjliga.

Desto hårdare blev kampen om silvermedaljen mellan Peter Bäcklund, Tjörn SS, och Per Wretlind, Långedrags SS. Inför sista seglingen sista seglingen låg Peter Bäcklund och Per Wretlind på samma poäng. I den avslutande seglingen var det Peter som belade andra platsen efter den omöjlige Johan Davidsson, medan Per Wretlind seglad in på fjärde plats.

Det blev ingen upprepning i Marstrand vad gäller deltagarantalet. I fjol kom 27 båtar till start, vilket var rekord sedan 2006. I år kom 12 båtar till start.

Resultat

Comments are closed.

Translate »